Cum ne-am tot obișnuit să creăm momente frumoase în locuri dragi alături de oameni ospitalieri, am zis să și împărtășesc din experiența de la Dâmbovicioara pe care am avut-o de curând. Evenimentul  pe care l-am promovat sub titlul de “Dâmbovicioara-Descoperă tradițiile”, s-a bucurat de un mare succes. Știți cum să vă dați seama că ceva a ieșit bine și oamenii sunt fericiți? Zâmbesc!

Haideți să vă povestesc mai detaliat cum s-a desfășurat ziua noastră. Ne-am întâlnit pe la ora 7 diminieața, am făcut prezența, am pus ceva voie bună-n buzunar ș-am pornit spre Târgoviște. Pe drum am început să spargem gheața și să povestim câte puțin despre fiecare, pentru a face atmosfera mai plăcută și mai familiară.
Prima oprire am făcut-o la Parcul din vecinătatea Curții Domnești. O minunăție! Curățenie, mirosul copacilor înfloriți și oameni matinali ce ieșeau să facă mișcare.
Știm cu toții că orașul Târgoviște a jucat un rol tare important în istoria României. Atestat documentar din anul 1396, acesta a fost capitală a Țării Românești între anii 1396-1714 și a stat sub aripa a mai multor domnitori printre care și Mircea cel Bătrân, Vlad Țepeș, Petru Cercel, Constantin Brâncoveanu.
Am vizitat Curtea Domnească, Turnul Chindiei ș-am plecat la drum din nou, pentru a descoperi Dâmbovicioara. Peste tot peisaje ce-ți taie răsuflarea, oameni calzi care te bucură cu o vorbă bună, mâncare excelenă, mai pe scurt, un loc în care tradițiile sunt încă vii.

.

Prima oprire am avut-o la Peștera Dâmbovicioarei, unde am aflat mai multe despre peșteră și întrebuințarea ei în alte vremuri.  Aceasta este situată în sudul munților Pietrei Craiului, în inima cheilor sălbatice. A folosit drept adăpost al pustnicilor și ascunzătoare a haiducilor.
După atâtea vizite ți se cam face foame așa că am plecat spre Tabăra Oratia pentru a lua prânzul și pentru a prinde forțe proaspete.  Tochitură, bulz și prăjituri cu mere. Cu așa bucate, am zis că e musai să mai revenim. Am profitat puțin de faptul că eram sus pe deal, am scos chitara și am cântat câteva cântece. Așa, cum ne-am priceput și noi. Ne-am relaxat pe iarbă și ne tot uitam la norul ce ne ocolea.

Ne-am reîncărcat bateriile ș-am plecat către ultima destinație a zilei, Centrul de Informare și Promovare Turistică Dâmbovicioara.  Am avut parte de o primire tare frumoasă. Am ascultat povești despre viața satului de altă data, ne-am delectat cu un cântec local și am avut posibilitatea de a îmbrăca niște costume tradiționale. Eu spun că ni se potrivesc tare bine.
Acum vă las și pe voi să ne admirați, iar data viitoare vă invit să v-alăturați.

Lasă un comentariu

  1. Avatar
    Raluca Busioc

    Va mai astept cu mare drag! <3